De KidsTennislessen worden door een vast team van trainers gegeven onder leiding van Sanne Quintens en Evelien Vanhees. Zij zetten de lesopbouw uit, organiseren KidsTennisactiviteiten samen met de jeugdwerking en zij ondersteunen de andere trainers tijdens de lessen.

Als KidsTennisser kan je in onze club kiezen om 1 of 2 keer te trainen gedurende 1 uur. Tijdens de winterperiode worden de KidsTennissers altijd gepland op zaterdag tussen 15u en 18u. Op deze manier is de hele tennishal ondergedompeld in een leuk KidsTennis-sfeertje en kan het didactisch materiaal doorgeschoven worden over de terreinen. Komt de KidsTennisser een tweede uur trainen dan wordt dit ingepland op een weekdag.

 

Tennislessen

Maar niet alleen tennis is belangrijk bij KidsTennissers. Coördinatie, conditie, spelen, bewegen,... is minstens even belangrijk. Daarom wordt er ook voor de KidsTennissers al een uurtje coördinatie- en conditietraining georganiseerd onder leiding van Sanne Quintens.

Opdat de kinderen goed in groepjes ingedeeld zouden kunnen worden, wordt er 2 keer per jaar - voor aanvang van de winterlessen en de lentelessen- een testdag georganiseerd. Dit is ook een fijn moment om nieuwe KidsTennissers aan te trekken. 

De trainers en de grootte van de groepen bepalen natuurlijk voor een heel groot stuk hoe leuk de KidsTennisser het tennissen vindt. Daarom kiezen we er voor om in groepjes van maximum 4 kinderen te werken. We geloven er in dat een kind enkel gemotiveerd blijft als het voldoende bezig is met tennis en op een correcte manier (op die manier kan de trainer iedereen nog in het oog houden). De trainers zijn allemaal min. aspirant-initiator en over alle terreinen uit staan er verschillende initiators en zelfs instructeur-B met de kinderen te werken. Maar ook betrekken we onze betere jeugdpselers al in de traininging. Zij komen helpen tijdens de trainingen. Op die manier leren ze heel jong op een leuke, correcte manier training geven, en heeft de trainer van de KidsTennissers meer tijd om technisch de kinderen goed bij te schaven.