Met onze club ondersteunen we het VTV KidsTennisproject. Binnen de Kidstennis zorgen we voor de tennisopleiding van kinderen van 3 tot 12 jaar. Kinderen van deze leeftijd vragen immers een andere aanpak dan tieners. Het doel binnen de KidsTennis is TENNIS AANTREKKELIJK maken voor kinderen en op een CORRECTE en LEUKE manier leren tennissen.

De KidsTennislesjes worden opgefleurd met een leuk opwarmingsspel, aantrekkelijk didactisch materiaal - zoals onze eigen gemaakte Kastaar, en spelletjes tussendoor. Maar naast de FUN moet er ook bijgeleerd worden. De KidsTennislessen worden gegeven volgens een schema dat werd bepaald door de Kidstennisverantwoordelijken. Op die manier komen alle onderwerpen aan bod en kan er makkelijk doorgeschoven worden tussen de groepen of kunnen trainers elkaar taak overnemen. 

Als er wordt gewerkt met kinderen is het ook belangrijk om de evolutie van de kinderen bij te houden en hier zo goed mogelijk mee aan de slag te gaan. Daarom wordt er van elke KidsTennisser een profiel opgesteld en wordt dit doorgegeven tussen de trainers. Ook als ouder wordt dit profiel met je besproken. Dit gebeurt soms in een gesprekje off-court, maar bij de KidsTennissers vinden we het leuk om de ouders uit te nodigen op het terrein en zelf mee te doen. Op die manier wordt ervaren hoe moeilijk tennis is, hoe je als ouder je kind kan stimuleren en bijsturen en krijg je meteen on-court feedback over je kind.

Vanuit het VTV-KidsTennis-project worden er kleuren toegekend aan de verschillende vaardigheidsniveaus van de kinderen. Het KidsTennisconcept bestaat uit 4 kleuren waarbij elke kleur voor een bepaald vaardigheidsniveau staat: blauw, rood, oranje en groen. Per kleur stijgt de moeilijkheidsgraad, worden de terreintjes groter en de tennisballen zwaarder. Elke beginnende tennisser start in blauw. Tijdens een lessenreeks neemt de leraar enkele testjes af. Slaagt de speler hierin dan mag hij overstappen naar de volgende kleur, rood dus. Het KidsTennisverhaal eindigt wanneer de speler groen succesvol kan afleggen. Voorafgaand is er ook een niveau wit. Hier wordt nog niet getennist maar krijgen kleuters een algemene motorische voorbereiding die hen later zal helpen om sneller en beter te leren tennissen. Om deze kleuren van elk kind op een leuke manier duidelijk te maken, hebben we in het clubhuis een leuke Kastaar ophangen met fotootjes van de kinderen in hun KidsTenniskleur.